Archief
WOS

WOS

Vluchtelingenschip blijft tot 1 november in Maassluis liggen

De hotelboot die is ingezet voor onderdak van vluchtelingen in de Maassluise buitenhaven mag daar tot 1 november blijven liggen.

Dat is vanavond door de gemeenteraad van Maassluis besloten, op voorstel van het college van burgemeester en wethouders. Er waren 18 stemmen vóór en 3 tegen. De fractie van Leefbaar Maessluys stemde als enige tegen. Zij huldigt het standpunt dat vluchtelingen "in de regio" moeten worden opgevangen.

De behandeling van het verlengingsvoorstel werd herhaaldelijk vermengd met bespiegelingen over de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Die hebben echter op zich niks met de vluchtelingen op de boot van doen, omdat zij worden opgevangen in De Vliet.

Een overbuurvrouw van de hotelboot aan de Govert van Wijnkade maakte vooraf gebruik van het inspreekrecht. Zij wees er op dat er tot dusver geen enkele wanklank omtrent de boot te horen is geweest en maakte indruk met haar betoog tegen vooringenomenheid.

Aanvankelijk acht weken

Aanvankelijk zou de hotelboot maar acht weken in Maassluis verblijven en dan ook niet langer beschikbaar kunnen zijn voor vluchtelingenopvang. De actuele ontwikkelingen leidden er evenwel toe, dat het Centraal Orgaan opvang van asielzoekers de gemeente Maassluis verzocht om de boot voor een langere periode te laten liggen. De overgrote meerderheid van de fractievoorzitters in de Maassluise gemeenteraad had eind maart al laten weten dat hun partijen zouden instemmen met verlenging.

Categorieen:
Nieuws Maassluis Politiek