Archief
WOS

WOS

Dwars door de polder wandelen? Houd je hond aan de lijn!

Aan de rand van Maasland is een bord onthuld om hondenbezitters te wijzen op de aanlijnplicht. Honden kunnen namelijk weidevogels opjagen terwijl het broedseizoen in volle gang is.

Het bord vind je aan het Doelpad in de Commandeurspolder, een eeuwenoud kerkenpad tussen het dorp en de Kwakelweg in het buitengebied. Kerkenpaden zijn eigenlijk oude wandelpaden en zijn de kortste verbinding naar de kerk. Zodoende lopen kerkenpaden dwars door velden en polders.

Nu weidevogels de polder hebben gevonden en het broedseizoen in volle gang is, is het aanlijnen van de hond heel belangrijk. Het verjagen van weidevogels zoals de grutto, kievit en tureluur kan tot gevolg hebben dat de vogels nesten met eieren verlaten, de eieren afkoelen en niet meer uitkomen. En dat terwijl de weidevogel nog steeds onder druk staat.

Ook aan beide kanten van het Dijkpolderpad in de Dijkpolder staan de informatieborden. Het Dijkpolderpad begint ter hoogte van het hertenkamp en de tennisbanen in Maasland en loopt tot aan de Westgaag.

WOS