Archief
Jeroen Stoop/Wikiportret

Jeroen Stoop/Wikiportret

Ook in Maassluis en Midden-Delfland woningen duurder

Net als in Westland zijn de verkoopprijzen van bestaande woningen in Maassluis en Midden-Delfland de laatste tijd verder gestegen.

In het eerste kwartaal van dit jaar bracht een woning in Maassluis gemiddeld 394.000 euro op, een stijging van 16,9 procent ten opzichte van de eerste drie maanden van 2021, zo blijkt uit cijfers van makelaarsorganisatie NVM. Het aantal verkochte woningen was in beide periodes gelijk: 62.

De verkooptijd is nu gemiddeld 29 dagen tegen 39 dagen in het eerste kwartaal van vorig jaar. Momenteel worden woningen in Maassluis gemiddeld 71 procent boven de vraagprijs verkocht.

Midden-Delfland

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Midden-Delfland ligt nu op 580.000 euro. Dat is ruim een kwart boven die van een jaar geleden, zo heeft de NVM berekend.
Het aantal verkochte woningen was in het eerste kwartaal 30, twee keer zoveel als in dezelfde periode van 2021, maar tevens evenveel als in het laatste kwartaal van vorig jaar.

De verkooptijd in Midden-Delfland is nu gemiddeld 33 dagen, tegen 63 dagen in het eerste kwartaal van vorig jaar. Verder ligt de transactieprijs momenteel gemiddeld 80 procent boven de vraagprijs.