Archief
WOS

Anthuriums uit Maasdijk bloeien rond de paus: 'Schitterend om bij Popie Jopie te zien'

Of het 'bedankt voor de bloemen' zal klinken op het Sint-Pietersplein is natuurlijk aan de paus. Feit is wel dat - ondanks alle onzekerheid - een bloemenpracht uit Westland de paasviering in het Vaticaan zal opfleuren.

De bloemengeste was geen vanzelfsprekendheid, omdat de vaste arrangeur begin dit jaar afhaakte. Te veel sponsoren trokken zich terug waarna arrangeur Paul Deckers de handdoek gooide. Zijn collega Piet van der Burg is in het gat gesprongen en werkt volgende week met de anthurium als hoofdbloem.

Niet meer dan 1.500 snijanthuriums en 400 potanthuriums vertrekken volgende week naar Italië om de pauselijke zege op het Sint-Pietersplein in Rome op te fleuren. Een aantal van die bloemen komt uit Maasdijk. Jan van Velden en zijn team werken zich op dit moment een slag in de rondte om het neusje van de zalm op transport te sturen. "Italië is een van onze belangrijkste afzetlanden", zegt de tuinder. "Schitterend om de anthurium bij popie jopie te zien."

Voordat de bloemen over de grens gaan worden deze traditioneel door de bisschop van Rotterdam gezegend. Dat zal dinsdag zijn in Keukenhof in Lisse. Op paaszondag zijn de bloemen voor een miljardenpubliek op televisie te zien.