Archief
WOS

WOS

Wietkwekerij in Hoekse loods, drie mannen aangehouden

De politie heeft op 24 maart dit jaar een wietkwekerij aangetroffen in een loods in Hoek van Holland. Dat is vandaag bekend geworden.

In de loods stonden, verdeeld over twee etages, 650 wietplantjes. Er zijn drie mannen aangehouden.

De vondst van de kwekerij volgde na onderzoek naar een van de verdachten, een 32-jarige man uit Leiden. De politie vermoedde in december vorig jaar dat de man zich bezig hield met de productie van en handel in verdovende middelen, vuurwapens en witwassen. Vanwege de verdenkingen werd besloten om de Leidenaar twee weken geleden te volgen.

Agenten zagen hem die middag naar een loods in Hoek van Holland rijden, waar hij met twee andere mannen naar binnen ging. Het arrestatieteam ging er achteraan.

Later vond de politie in de woning van de man 50.000 euro cashgeld, een kilo verdovende middelen, een Rolex en drie auto's. Deze zijn in beslag genomen. De verdachte is op dinsdag 29 maart voorgeleid aan een rechter-commissaris, die zijn voorlopige hechtenis met 14 dagen verlengde.

Er zijn nog twee andere mannen aangehouden: een 33-jarige man uit Delft en een 39-jarige Hagenaar. Zij zijn met een dagvaarding heengezonden.