Archief

Eerste schooldag voor kinderen uit Oekraïne

Oekraïense vluchtelingen hebben recht op financiële ondersteuning en medische zorg. Ook mogen de kinderen naar school. En dat laatste is vandaag in Westland van start gegaan.

Twee groepen van 15 kinderen krijgen les in de schakelklas van het primair onderwijs in Monster. Voor de kinderen zijn er laptops geregeld, telefoons, extra digiborden, vervoer en schoolbenodigdheden. Maar dat is niet alles. Deze week beginnen ruim 25 leerlingen op het voortgezet onderwijs bij ISW Gasthuislaan en ISW Hoogeland. Bovendien gaan ouders die in Oekraïne in het onderwijs werkten, hier ook werken binnen het basis- en voortgezet onderwijs.

Huib van Koeveringe, teamleider van de schakelklas in Monster: “Iedereen heeft een ontzettende drive om dit samen voor elkaar te krijgen en deze kinderen zo snel mogelijk een plek te geven. Dit doen we samen met de Oekraïense leerkrachten die mee hebben gewerkt in het organiseren van deze nieuwe groepen. Volgende week hopen we dat er weer twee groepen starten.”

Ook Geert Millekamp, regiodirecteur ISW, toont zich tevreden. “Eén van de Oekraïense docenten zei tegen mij: ‘I hope one day I can do this for you’. Nu lijkt mij het niet heel waarschijnlijk dat dat gaat gebeuren, maar dat geeft wel het gevoel van deze samenwerking goed weer. Laten we dit zo organiseren zoals wij het ook fijn zouden vinden als het om onszelf en onze kinderen zou gaan.”

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland