Archief
WOS - Bart van der Helm

Syrische vluchtelingen helpen Oekraïners: 'Wij zijn ook ons huis kwijt'

In seniorencomplex De Vliet in Maassluis worden woningen klaargemaakt voor oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne.

Dat doen Syrische vluchtelingen, die nu zijn ondergebracht op de hotelboot in de buitenhaven van de stad. "Hoe mooi wil je het hebben?", reageert de burgemeester.

De eerste groep Oekraïense vluchtelingen wordt volgende week in Maassluis verwacht. Zij krijgen onderdak in de leegstaande seniorenflat aan de P.C. Hooftlaan die later dit jaar tegen de vlakte gaat. Tot die tijd kunnen er vluchtelingen terecht.

De Syriërs van de hotelboot helpen met het sjouwen van spullen en het inrichten en klaarmaken van de kamers. "Wij delen ook een oorlog en het kwijtraken van huizen", reageert een van de Syrische helpers. Burgemeester Edo Haan is trots op de helpende handjes. "Het is heel mooi dat de ene vluchteling de ander helpt."

De Oekraïners in De Vliet kunnen zo'n drie tot zes maanden blijven. In de tussentijd gaan de kinderen naar school en kunnen de ouders in de regio aan het werk, bijvoorbeeld in de glastuinbouw. Er is nog wel behoefte aan koelkasten in De Vliet. Wie er eentje wil afstaan, kan een mail sturen naar oekraine@maassluis.nl.

Overigens wordt het project met de hotelboot in de buitenhaven verlengd, maar het is nog niet bekend tot wanneer.

Categorieen:
Nieuws Duurzaam Maassluis