Archief
PR

PR

Tom van de Burgt coacht korfballers Ondo

Tom van de Burgt is in het seizoen 2022/23 de nieuwe hoofdtrainer bij de korfballers van Ondo.

De 40-jarige inwoner van Zevenhuizen is nu nog coach van reserve-hoofdklasser Nieuwerkerk 2. In 's-Gravenzande is hij de opvolger van Ed van der Steen, die afgelopen winter het stokje overnam van Patrick Muurling.

Van de Burgt is bezig aan zijn derde jaar als trainer van Nieuwerkerk 2. Daarvoor trainde hij het tweede van DeetosSnel en de A1 van Nieuwerkerk. Hij ziet veel mogelijkheden bij eersteklasser Ondo. "Er is veel variatie in kwaliteit, ervaring en jonge potentie. Dat maakt het voor mij als trainer heel interessant", aldus Van de Burgt. "Met die ervaring kan je zelf sturing bij de groep neerleggen en tegelijkertijd ook aandacht geven aan de ontwikkeling van de jeugd. Er wordt gewerkt met een ambitieusplan, waarbij Ondo op meerdere vlakken de komende jaren groeit. De selectie is klaar voor een stap naar een hoger niveau en daar maak ik graag onderdeel van uit."

Ondo is bezig aan een sterk seizoen. Op het veld staat de ploeg halverwege op de tweede plek. In de halve zaalcompetitie staan de 's-Gravenzanders eveneens tweede. In de thuiswedstrijd van komende zaterdag tegen Refleks heeft Ondo de mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen met koploper Die Haghe.