Archief

Schildersfamilie exposeert in Maasland

Deze maand exposeren Alan en Kimberly Fowler, vader en dochter, hun kunst in het Tavenu in Maasland.

Wat begon als een ontspannen hobby is uitgegroeid tot een gezamenlijke passie binnen de Westlandse familie. "Dat komt door mijn buurvrouw, die ook schilderde. Ze zette op een dag een canvas klaar en haalde me over om ook te gaan schilderen", zo vertelt Kimberly.

Haar hobby heeft ook anderen geïnspireerd. Zo is haar vader Alan, afkomstig uit Engeland, maar tegenwoordig woonachtig in de regio, ook begonnen met schilderen en inmiddels heeft ook hij al een flinke collectie. "Ik haal veel inspiratie uit muziek", vertelt hij. Zijn iconen Keith Richards en Mick Jagger zijn bijvoorbeeld al vereeuwigd op canvas.

Onlangs bleek dat schilderen al langer in de familie zit. "Bij het opruimen van de zolder kwamen we een schilderij tegen waarop de mooie natuur van Workington van Engeland te zien is, gesigneerd door mijn opa", aldus Kimberly. "Ik vind het heel bijzonder en ik ben heel trots om met mijn vader nu te mogen exposeren."

Het schilderij van de opa van Kimberly en de rest van de collectie van de familie Fowler is dit weekend nog te bezichtigen in het Tavenu in Maasland.