Archief
Daniel Quasar

Westlandse hockeyclub krijgt 'regenboogveld'

Het nieuwe veld van Hockeyvereniging Westland wordt een zogeheten regenboogveld, waar inclusiviteit en diversiteit hoog in het vaandel staan.

Er komen op dit (vierde) veld niet alleen regenbooghoekvlaggen, maar ook borden van maatschappelijke organisaties, zoals bijvoorbeeld de John Blankenstein Foundation. Die borden worden afgewisseld met verticale regenboogborden.

De hockeyclub stelt: "Binnen Westland in het algemeen en binnen de Westlandse sportwereld in het bijzonder is acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, queer, biseksuele, transgender, intersekse, panseksuele en aseksuele personen (LHBTI+) niet vanzelfsprekend. Vanuit onze ambitie willen we een actieve en vooruitstrevende rol spelen in die acceptatie en de bewustwording daarvan."

Kennisnemend van dit initiatief heeft de gemeente Westland, als Regenbooggemeente, besloten om ook met een bord van de partij te zijn. De club rekent bij deze borden geen 'hanggeld' Alleen de aanschaf van het bord (kosten circa 1.000 euro) wordt in rekening gebracht. En dat bedrag heeft het college van burgemeester en wethouders deze week beschikbaar gesteld.

Het nieuwe veld wordt op zaterdag 16 april geopend.