Archief
WOS - Bart van der Helm

'Supergewas' zorgt nog steeds voor grote misverstanden

Hennep wordt vaak gezien als marihuana, terwijl er wel degelijk verschil in zit. Vincent Valstar heeft samen met zijn vader een bedrijf in hennepproducten. Hij stoort zich aan de fout die telkens gemaakt wordt.

De Westlandse politie is op Twitter een campagne gestart tegen hennepkwekerijen en drugslabs. "Dit is dus gelijk al waar ze het verkeerd hebben", begint Valstar. "Hennep is namelijk een legaal gewas met zo weinig THC erin, dat het geen effect heeft op de geest." THC is de werkzame stof waar je high van wordt, die wel in groten getale in in marihuana zit.

"De politie zou het dus eigenlijk 'marihuanakwekerijen' moeten noemen", gaat de jonge ondernemer verder. Het zorgt voor grote misverstanden bij de gewone burger. "Op het moment dat ik een potentiële klant bel en onze hennepthee wil verkopen, wordt dit gelijk geassocieerd met marihuana en zien veel mensen er vanaf."

Artikel gaat verder onder de foto.

De Twittercampagne van de politie. WOS

Veel mogelijkheden

Toch ziet Valstar de toekomst van hennep en zijn producten rooskleurig in. "De mogelijkheden van de hennepplant zijn erg groot. De trui die in nu draag, is gemaakt van de hennepplant. Verder kun je er ook schoenen van maken. Er wordt tegenwoordig zelfs isolatiemateriaal voor huizen van gemaakt, in Nederland zijn al een aantal 'hennephuizen' gemaakt", vertelt Valstar.

Daarnaast is het gewas ook heel goed voor de gezondheid. De CBD-olie die ervan gemaakt wordt is al langer een populair en gezond voedingssupplement. "Daarom is het zo jammer dat er nog steeds zoveel verwarring is over de hennepplant", zegt Valstar.