Archief

Plas van Alle Winden optie voor waterberging

Het college van dijkgraaf en hoogheemraden in Delfland gaat kijken of de Plas van Alle Winden in Naaldwijk kan worden ingezet als waterberging bij zogenoemde piekbuien.

Dat liet hoogheemraad Manita Koop gisteravond weten tijdens een commissievergadering in antwoord op vragen van de fractie ChristenUnie/SGP.

De Plas van Alle Winden is tijdens de eeuwwisseling ook al ingezet als piekwaterberging. Dat was nodig, omdat een aantal bergingen in de omgeving nog moesten worden gerealiseerd. "Na de verbeteringen van het watersysteem was de piekbergingsfunctie van het Plas van Alle Winden niet meer nodig en is deze opgeheven", aldus Koop.

In de regio Westland is nu veel te doen over waterbergingen. Eerder werd bekend dat de beoogde calamiteitenbergingen aan de Galgeweg in Naaldwijk en de Van Elswijckbaan in Poeldijk niet haalbaar zijn. De ChristenUnie/SGP droeg daarom de Plas van Alle Winden aan als alternatief. Volgens Koop werkt het hoogheemraadschap aan een Strategie Wateroverlast, daarin wordt ook de mogelijke inzet van de Plas van Alle Winden bekeken.