Archief
WOS

WOS

Kieshulp voor jongeren en ouderen in Westland

De jongerenraad heeft net als de ouderenbond in Westland in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van half maart een stemwijzer gepubliceerd.

Jongeren en ouderen kunnen nu op voor hen belangrijke thema's kijken hoe verschillende partijen daarover denken.

Wil jij een coffeeshop in Westland? Dat is een van de vragen van de Westlandse jongerenkieswijzer van de jongerenraad. Een ander thema is bijvoorbeeld: wel of geen nachtbussen? Telkens als je een antwoord kiest op de stelling, zie je hoe de verschillende partijen in het Westland daarover denken. Aan het eind krijg je geen stemadvies, maar een berichtje van de jongerenraad dat je een beter beeld hebt gekregen van welke partij bij je past.

De KBO-PCOB Westland heeft vorig jaar in aanloop naar de verkiezingen een manifest gepresenteerd en heeft inmiddels gekeken welke partijen daar dingen van hebben overgenomen. Aan de hand daarvan is een schema opgesteld met lachende gezichtjes als het is overgenomen en treurige gezichtjes als dat niet het geval is.

Lotte Prins van de Jongerenraad Westland vertelde op de radio hoe ze de brug tussen de lokale politiek en Westlandse jongeren willen verkleinen

Categorieen:
Nieuws Politiek Westland