Archief
3D Next Level

Maaslands bedrijf maakt levensgroot beeld André van Duin

Het Maaslandse bedrijf 3D Next Level heeft ter ere van de 75ste verjaardag van André van Duin een levensgroot beeld gemaakt van diens typetje Flip Fluitketel.

Het bedrijf kreeg daarvoor een verzoek van kunstenaar Frankey, die hen vorige week zondag benaderde. Het was een spoedklusje, want er moest eerst een design komen, dat daarna kon worden ge-3D-print, afgewerkt en geplaatst in Amsterdam.

Het beeld was afgelopen zondag om 02.00 uur af, waarna eigenaar Lennart van den Doel en de kunstenaar het midden in de nacht hebben gemonteerd op een acht meter hoge paal. Die was de volgende dag te zien in de drukke Amsterdamse winkelstraat Rokin. Vanwege de storm werd het beeld op zondagavond weer van de paal gehaald, nu staat het bij de kunstenaar thuis. Inmiddels wordt er met de gemeente Amsterdam gekeken of het beeld een permanente plek kan krijgen.

Van den Doel: "We hebben veel bizarre projecten gedaan in het verleden, maar dit project staat wel echt in de top-5. Om binnen drie dagen tijd dit kunstwerk van André van Duin te 3D-printen, te maken, af te werken én te plaatsen midden in een weekend met code oranje... Dat hebben we nog niet eerder gedaan."