Archief
Regio 15

Torentje van kerk Poeldijk wiebelt, omgeving afgezet

Een van de torens op de Bartholomeuskerk in Poeldijk stond zondag te wiebelen. Daarom werden straten rondom de kerk enige tijd afgezet.

Het gaat niet om de grote kerktoren die zichtbaar aan het bewegen was, maar een spits op het middenschip. Delen van het Poeldijksepad, de Kerklaan en Rijsenburgerweg werden met rood-witte linten afgezet. Medewerkers van de gemeente Westland zijn in de kerk aanwezig geweest voor onderzoek, en concludeerden dat er geen direct gevaar was. Daarom werd niet veel later de afzetting opgeheven.

Artikel gaat verder onder de video.

In het Hofpark in Wateringen is iets na het middaguur een flinke boom omgewaaid. Rondom kinderboerderij De Waterster staat nog een aantal bomen op omvallen. Daarom is een deel van het Hofpark afgezet. De bomen staan niet in het gedeelte waar de dieren lopen. De kinderboerderij is gesloten voor publiek.

Artikel gaat verder onder de foto.

Regio 15

Waarschuwing voor gevaarlijk weer

Aan het begin van de middag heeft het KNMI voor Zuid-Holland code oranje afgegeven. Er wordt gewaarschuwd voor windstoten tot 120 kilometer per uur. De piek van de storm ligt tussen 20.00 en 23.00 uur vanavond. Morgen overdag staat er opnieuw veel wind met windstoten rond 100 km/uur. Pas in de loop van maandagmiddag en -avond neemt de wind af.

Categorieen:
Nieuws 112 Poeldijk Westland