WOS - Leo de Jong

Veel strijd, geen doelpunten bij MVV'27 - VDL

Er vielen geen doelpunten in de regioderby tussen Maasland en Maassluis. In de derde klasse C hielden MVV'27 en VDL elkaar op 0-0.

De wedstrijd werd vanaf het begin op het scherpst van de snede gespeeld. Strijd was er ook voldoende op sportpark de Commandeur. Bij een opstootje kreeg MVV-trainer Marcel van Wierden een rode kaart. De spanning op voetballend vlak was er vooral in de slotfase, maar ook daarin vielen geen doelpunten. Een uitslag waar allebei de teams qua stand weinig mee opschieten.

3B: KMD – Verburch in evenwicht en Naaldwijk vindt aansluiting bij top

De spanning om de bovenste plaatsen blijft groot in de derde klasse B. KMD en Verburch moesten in een aantrekkelijke derby beide genoegen nemen met een punt. Vlak voor rust opende Tim van Luijk de score voor Verburch. In de tweede helft werd het duel onvriendelijker met als gevolg ook EEN strafschop voor KMD, die werd benut door Arend Baljon. In een spannende slotfase kregen vooral de Wateringers de kansen om de wedstrijd te beslissen, maar het bleef 1-1.

Voor Naaldwijk begon de hervatting deze zaterdag. Dat deden de zwart-witte uitstekend. Het Delftse Ariston'80 werd op sportpark De Hoge Bomen met 3-1 verslagen. Floris Groot opende de score door de keeper te omzeilen en na de gelijkmaker van Ariston besliste Danny Niël met een kopbal en een doelpunt na rust de wedstrijd in het voordeel van Naaldwijk.

Door de overwinning van Lyra op DWO (3-0) en het gelijkspel in de derby stijgt Naaldwijk naar plaats vier. De top drie blijft onveranderd. Monster en Verburch volgen achter koploper Wateringse Veld.