Archief
Tuinbouw Ondernemersprijs

Tuinbouw Ondernemersprijs

Zentoo genomineerd voor Tuinbouw Ondernemersprijs

Kwekersvereniging Zentoo uit Honselersdijk is een van de vier genomineerden voor de Tuinbouw Ondernemersprijs van 2022.

Met de prijs worden jaarlijks topondernemers in de Nederlandse tuinbouw in het zonnetje gezet. De vier genomineerden zijn gisteren door voorzitter Michiel F. van Ginkel van de Stichting Tuinbouw Ondernemersprijs verrast. Naast Zentoo komen ook Ovata in Bleiswijk, Niels Kreuk in Andijk en Wijnen Square Crops in Egchel in aanmerking. "Deze bedrijven laten zien dat uitmuntend ondernemerschap ook tijdens uitdagende tijden kan zorgen voor succes op het gebied van duurzaamheid, innovatie en marktgerichtheid", aldus de jury.

Zentoo is een vereniging en een merk, opgericht in 2007, bestaande uit een groep van vijftien chrysantenkwekers. Het hoofdkantoor zit op bedrijventerrein Jupiter bij FloraHolland in Honselersdijk. De jury: "Zentoo is een aansprekend, ambitieus en duurzaam bedrijf, dat de chrystantenteelt de laatste tien jaar een boost heeft gegeven met uitgekiende marketing. Ook in de teelt paste Zentoo veelinnovaties toe op het gebied van led-belichting, biologische gewasbescherming en datagedreven teelt."

Themaprijs

Naast de Tuinbouw Ondernemersprijs wordt dit jaar ook een themaprijs voor robotisering en datagedreven tuinbouw uitgereikt. Hiervoor zijn onder andere Royal Brinkman uit 's-Gravenzande en Gearbox Innovations uit Maasdijk genomineerd. De prijsuitreiking is op 21 april tijdens de Floriade in Almere.