Archief
WOS

WOS

22.000 nieuwe bomen geplant in Zuidbuurt

Vanwege ziekte en onderhoud zijn er de laatste jaren veel bomen gekapt in onze regio. In en rondom de Zuidbuurt, Boonerlucht en de Aalkeet-Binnenpolder in Maassluis en Vlaardingen zijn daarom 22.000 nieuwe bomen geplant.

Wethouder Fred Voskamp plaatste deze week samen met Staatsbosbeheer symbolisch de laatste boom. Het wordt steeds belangrijker om een grotere variatie aan boomsoorten de planten in ons land. Voskamp is blij met de variatie aan nieuwe bomen die door Staatsbosbeheer zijn geplant. "In dit gebied recreëren veel Maassluizers. Een groene omgeving met veel biodiversiteit is belangrijk voor een gezond leefklimaat."

In het gebied waar de bomen zijn geplant, waren de essen aangetast door essentaksterfte. Dat is een veelvoorkomende ongeneeslijke schimmel onder essen. Laurens Bonekamp legt namens Staatsbosbeheer uit waarom het juist nu zo belangrijk is om nieuwe bomen te planten: "Een variatie aan soorten maakt de bomen sterker en het gebied is daardoor minder gevoelig voor ziekten. Bijkomend voordeel is dat een gevarieerd groengebied veel soorten insecten, vogels en dieren aantrekt."

Hopbeuk

Wethouder Voskamp plantte tijdens zijn bezoek aan het natuurgebied ook nog een hopbeuk. Dit is een bijzondere boom met speciale kenmerken. Deze boom groeit breed uit. Bijen en hommels hebben veel profijt van de vruchten van de hopbeuk. In de herfst kleuren de bladeren opvallend rood, geel of purper.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis