Archief
WOS

WOS

Notulen over verkoop Eendenburcht niet vrijgegeven

De notulen van collegevergaderingen over de verkoop van verenigingsgebouw de Eendenburcht in Wateringen blijven geheim. Een motie van oppositiepartijen om alle stukken op tafel te krijgen is door de coalitiepartijen weggestemd.

D66 wilde de notulen van de collegevergaderingen vanaf 2014 inzien om zicht en grip te krijgen op wat hier is gebeurd. "Anders slaan we als gemeente een modderfiguur. Ik hoop op brede steun zodat we ons allemaal fatsoenlijk kunnen voorbereiden op het debat van volgende week", zei indiener Benjamin Hofland, fractievoorzitter van D66.

Volgens fractievoorzitter Peter Duijsens van Westland Verstandig moet de beerput open, nu blijkt dat het college van B en W van Westland een niet bestaande nota in de strijd heeft gegooid om de verkoop van de Eendenburcht aan de islamitische vereniging van Wateringen te blokkeren. Vervolgens ging de Eendenburcht in de openbare verkoop, maar nadat was gebleken dat die nota niet bestond, is de Eendenburcht uit de openbare verkoop gehaald.

Wethouder Piet Vreugdenhil zei dat het college de notulen niet openbaar maakt, of zelfs maar laat inzien, omdat ambtenaren dan niet meer vrijuit kunnen meepraten tijdens overlegvergaderingen van het college. Andere redenen waarom stukken geheim kunnen blijven zijn privacygevoelige informatie en de verwachting dat er rechtszaken komen over een onderwerp. Volgens het college gaat de controlerende taak van de gemeenteraad over de besluiten en niet over de totstandkoming ervan en daarom blijven de notulen geheim.

Volgende week dinsdag is er een extra raadsvergadering over de verkoopperikelen rond het gebouw aan de Harry Hoekstraat..