Archief
WOS

WOS

Eerste Westlandse legogebouwen zijn binnen

De eerste Westlandse gebouwen en locaties gemaakt van Lego zijn door WNTweb verzameld.

Die organisatie deed in december een oproep aan iedereen om Westland op schaal na te bouwen. Op de website stonden de namen van gebouwen die nog beschikbaar waren én belangstellenden konden ook eigen keuzes aanmelden. Inmiddels zijn onder andere de korfbalkantine van Ondo en het oude raadhuis in 's-Gravenzande al opgehaald.

WNTweb

WNTweb is een samenwerking aangegaan met ISW Vakcollege, waar het ook gevestigd is. Leerlingen kunnen aan legoworkshops deelnemen en zo ook een bijdrage leveren aan de maquette van Westland. In twee groepen maken zij het Tramhuisje van Naaldwijk en programmeren ze een legotram, die bij dat station kan aankomen.

Er wordt dus druk gebouwd, maar er kunnen altijd meer gebouwen bij. "We hebben nog wel een aantal gebouwen over waar je uit kunt kiezen", vertelt Judith Zuiderwijk van WNTweb. "We zouden het wel heel leuk vinden om nog inzendingen te krijgen uit Ter Heijde, Maasdijk en Poeldijk, want uit die dorpen hebben we nog geen bouwinitiatieven gehoord." En die gebouwen hoeven niet precies te lijken. "We krijgen één op één kopieën binnen, maar ook heel kleurrijke bouwwerken. Maar dat maakt niet uit, hoe creatiever hoe beter!"

"We vinden het heel fijn als je even laat weten dat je meedoet en wat je gaat bouwen, want dan kunnen we je ook uitnodigen voor de finale", voegt zij er aan toe. Die finale is op 10 maart, in het gebouw van ISW Vakcollege, waar de winnaar van het televisieprogramma Legomasters ook even zijn gezicht laat zien. Bouwers kunnen voor de aanmelding mailen naar info@wntweb.nl.