Archief
Wubben.Chan architecten

Wubben.Chan architecten

'Zes woningen op locatie Café Delfland'

Als het aan de initiatiefnemer ligt, komen er op het terrein in Den Hoorn waar nu het voormalig Café Delfland staat zes woningen en een 'multifunctionele ruimte'.

Daarvoor is onlangs een vergunningaanvraag gedaan bij de gemeente Midden-Delfland. De WOS heeft de stukken ingezien.

Daarin wordt gesproken over vier woningen en een multifunctionele ruimte in het café. Daarbij wordt ook het karakter van het pand bewaard. Op tekeningen is te zien dat de kenmerkende overdekte luifel langs de Hoornseweg terugkeert. De woningen krijgen een twee verdiepingen boven de begane grond en een kelder met berging.

Achter het café, langs de Tanthofkade zou nog eens ruimte zijn voor twee woningen met één verdieping.

Wubben.Chan architecten

De gemeente moet zich nog over de plannen buigen en daarover een beslissing nemen. Zodra die beslissing is genomen, kunnen belanghebbenden een zienswijze indienen.

Historie

Het pand van Café Delfland is ongeveer anderhalve eeuw oud en heeft volgens de historische vereniging al bijna honderd jaar dezelfde uitstraling. In de beginjaren was het een herberg, vaak gecombineerd met een boerderij. In de meer recente geschiedenis was het een café.

In 2019 moest het café sluiten. Het pand verkeert in een dusdanige staat dat het niet meer te verzekeren is en de eigenaar wilde er geen geld meer in steken.