Archief
Google Streetview

Google Streetview

Nieuwbouw Olympiahal begint niet voor 2024

De vervanging van de Olympiahal aan de Rozenlaan in Maassluis begint op z'n vroegst in 2024.

Dit meldt wethouder Sjef Evers na schriftelijke vragen van de CDA-fractie.

De sporthal dateert uit 1967 en is inmiddels sterk verouderd. Er wordt al langer gekeken naar de mogelijkheid om de hal te slopen en te vervangen door nieuwbouw. Duidelijk was wel dat dit in elk geval niet in deze collegeperiode zou gaan gebeuren.

Volgens Evers zal de bouw van een nieuwe sporthal zo'n één tot anderhalf jaar in beslag nemen. "Daaraan voorafgaand is er de directe voorbereiding (ontwerp en aanbesteding) én een keuze voor een locatie", schrijft de wethouder. Een bouwstart in 2024 is mogelijk, "mits we op korte termijn inzichtelijk hebben wat de uitgangspunten zijn voor een nieuwbouw."

Combinatie met Excelsior Maassluis

De werkzaamheden kunnen mogelijk worden gecombineerd met het opknappen van de accommodatie van de naastgelegen voetbalvereniging Excelsior Maassluis. De club heeft zelf al plannen gepresenteerd om de sporthal te vervangen, het voetbalcomplex te vernieuwen en ook woningen te bouwen in de nabije omgeving.

Evers ziet mogelijkheden in "dubbel grondgebruik", waarbij bijvoorbeeld kleedkamers gebruikt kunnen worden door Excelsior Maassluis én sporters van de sporthal. Ook een gecombineerd gebruik van de kantine zou kunnen worden bekeken.

Er is inmiddels een gesprek geweest met de voetbalclub, maar er is nog geen besluit genomen. "Een planologisch bureau krijgt op korte termijn de opdracht om voor deze beide ontwikkelingen financiële scenario's op te stellen, waaruit zal blijken of woningbouw al dan niet gedeeltelijk een bijdrage kan leveren in de financiering."