Martijn Molenaar

Westlandia verliest van DEM: 0-2

Voetbalclub Westlandia uit Naaldwijk heeft de thuiswedstrijd verloren van DEM uit Beverwijk met 0-2.

De eerste kans voor Westlandia kwam al in de zevende minuut. Een vrije trap vanaf de rand van het zestienmetergebied van Melvin Vissers gaat net naast. Enkele minuten later volgt een schot van Patrick Batist op het doel van DEM, maar de doelman houdt de bal met zijn vuisten buiten. Mark van der Zalm schiet de bal terug op doel, maar die gaat ernaast. Anwar Beeldstroo mist daarna een kopbal op het doel vanuit een hoekschop. Vervolgens krijgt Vissers weer een kans en schiet vanaf afstand keihard naast. In de 23ste minuut komt de eerste serieuze kans voor DEM. Westlandia blijft aandringen, DEM probeert erlangs te komen, maar tot de rust blijft het 0-0.

De actie in de tweede helft begint met een kans voor DEM, maar Westlandia komt met de schrik vrij. DEM zit beter in de wedstrijd en schiet in de 59ste minuut raak en maakt het 0-1 op De Hoge Bomen. De ploeg uit Beverwijk bleef de hele tweede helft sterk, maar scoorde pas weer in blessuretijd en daarmee kwam de eindstand op 0-2.

Westlandia had deze partij graag gewonnen, omdat de ploeg voor deze wedstrijd een na laatste stond, net boven DEM. Het staat onderin de derde divisie toch al dicht bij elkaar, dus elk punt is meegenomen, maar vandaag lukte het de ploeg uit Naaldwijk niet om er eentje te pakken.