Skitterfoto/Pixabay

Valto verslaat Fortis in seizoensopener

De korfballers van Valto hebben hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen.

De ploeg uit De Lier versloeg het Zeeuwse Fortis met 26-15. De eerste helft verliep voor de thuisploeg moeizaam, mede door het vertragende spel van Fortis. De ruststand was 10-7. In de tweede helft was Valto los en liep het solide uit naar een eenvoudige overwinning.

WOS Sport blikte terug met trainer Mark Tissink:

Ondo neemt revanche op ALO

Ondo speelde een uitwedstrijd tegen ALO In de veldcompetitie was de ploeg uit Den Haag nog de sterkste, maar in de zaal bleken de Westlanders beter.

Ondo kwam al snel op een 2-0 voorsprong via twee doelpunten van Tessa de Jong. De thuisploeg had langere aanvallen door het reboundoverwicht, toch kwam ALO langszij dankzij de zuiver schietende dames. Halverwege de eerste helft leidde ALO knap met 7-5. Daarna stonden de 's-Gravenzandse mannen op. Via goals van Robbert van Essen, Hugo Meijer en Jory Spaans werd de achterstand omgebogen tot een 7-9 voorsprong. Met de marge van twee werden de kleedkamers opgezocht (9-11). In de tweede helft kwam ALO nog goed terug (13-13), maar daarna kwam Ondo op stoom en liep het uit naar 13-19. Uiteindelijk werd het 16-21.

Ook zege ckc Maassluis

Ckc Maassluis boekte in de tweede wedstrijd van het zaalseizoen wél een overwinning. Vorige week werd het uit bij Merwede nog 16-13, nu versloeg Maassluis Oranje WIt met 23-21. Het was een spannende pot, waarin de thuisploeg soms een marge te pakken had, maar Oranje Wit ook weer terugkwam. Het aanwezige publiek schreeuwde de thuisploeg uiteindelijk naar de overwinning.

Eva Slotboom blikt terug op de wedstrijd:

Ckc Maassluis was overigens de enige ploeg die vorige week in actie kwam. Door coronabesmettingen werden de andere duels toen afgelast. Valto en ODO halen die wedstrijden komende week in. Valto speelt dinsdag uit bij Sporting Delta. ODO gaat woensdag op bezoek bij Twist.