Archief
WOS

WOS

Toename aantal positieve tests in Midden-Delfland

Het aantal coronabesmettingen in de regio is afgelopen week iets afgenomen ten opzichte van een week eerder. Alleen in Midden-Delfland nam het aantal positieve testuitslagen toe.

Dat blijkt uit cijfers van het RIVM. Een piek in het aantal gemelde besmettingen lag op dinsdag 8 februari met 2712 besmettingen in de regio. Het grootste deel kwam uit Westland. Daar zijn die dag 1.826 besmettingen geconstateerd. In Maassluis kregen 572 mensen een positief testresultaat en in Midden-Delfland 315.

De toename was afgelopen week in percentage het grootst in Midden-Delfland met 14,4 procent. In de andere gemeenten was een daling te zien, ondanks de piek op dinsdag. In Maassluis was de daling 15,3 procent van 1.496 besmettingen vorige week naar 1.267 de afgelopen week. In Westland daalde het aantal besmettingen van 5.149 vorige week naar 4.967 deze week, een afname van 3,5 procent.

Zeven mensen uit het Westland en een uit Midden-Delfland zijn opgenomen in het ziekenhuis als gevolg van een coronabesmetting. Dat waren er een week eerder nog elf. Er zijn dit jaar nog geen overlijdensgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld.

Bekijk de dagelijkse coronacijfers in ons dashboard.

De cijfers voor Hoek van Holland zijn in dit bericht niet meegenomen, omdat het RIVM alleen op gemeenteniveau registreert. GGD Rotterdam-Rijnmond komt op woensdag wel met weekcijfers voor het kustdorp.