Archief
PR

Geuzenpenning voor advocatenteam

Lawyers for Lawyers krijgt dit jaar de Geuzenpenning. Dit advocatenteam helpt collega's in het buitenland die risico lopen.

Lawyers for Lawyers is een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk. Volgens de voorzitter van stichting is een vrije beroepsuitoefening van advocaten 'onmisbaar in een rechtstaat'.

Over de hele wereld worden advocaten bedreigd en tegengewerkt, fysiek aangevallen of door de overheid vastgezet. "Vanwege de cliënten die zij hebben, de zaken die zij doen of de aandacht die zij vragen voor de bescherming van mensenrechten, democratie en rechtstaat", vertelt Sophie de Graaf van Lawyers for Lawyers. De uitreiking van de Geuzenpenning is op maandag 14 maart in de Grote Kerk van Vlaardingen. Dat gebeurt door Geert Corstens, voormalig president van de Hoge Raad der Nederlanden.

Al sinds 1987 wordt de Geuzenpenning toegekend aan vrijheidsstrijders en mensenrechtenactivisten. De stichting is opgericht door voormalige Nederlandse verzetsstrijders die actief waren in de Tweede Wereldoorlog, voornamelijk rond Maassluis, Vlaardingen en Rotterdam. Vorig jaar ging de Geuzenpenning naar Malgorzata Gersdorf, de voormalige voorzitter van het Poolse Hooggerechtshof.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis