Archief
WOS

Sportschool exclusief voor vrouwen: 'Wij houden rekening met je cyclus'

Jumping jacks na je zwangerschap en crunches tijdens je menstruatie: in de nieuwe Naaldwijkse sportschool wordt er op alle fronten rekening gehouden met vrouwen.

Wie bij Vrouw Fitness Boutique aan de Rembrandtstraat in Naaldwijk binnenstapt moet zich vooral prettig voelen, dat is waar Danique en haar man Rick zich op richten. "Wij leggen de nadruk op het vrouwelijk lichaam."

De zaak is nog geen vier weken open en kent nu al een klantenbestand van tientallen vrouwen die alleen maar met vrouwen willen sporten. Zeker na de onthullingen van grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland en het wangedrag van oud Ajax-directeur Marc Overmars is de roep om een veilige omgeving voor dames alleen maar groter geworden, merkt Danique. "Alle berichtgeving in de media heeft dat wel getriggerd. Deze sportschool doorbreekt taboes."

Ook het feit dat de sportschool het vrouwelijk lichaam op de eerste plaats zet, doet het aantal aanmeldingen snel groeien. "Wij houden rekening met je cyclus, bekkenbodemproblemen en of je zwanger bent", zegt Danique. "Deze problematiek wordt gewoon besproken. Stel dat jij in een reguliere sportschool Jumping Jacks moet doen en je bang bent dat je 'alles laat lopen' en je eerst naar de wc wilt. Dat kan echt als drempel voelen om te sporten."

In de fitness boutique staat zelfs een babybox waar vrouwen even hun kindje kunnen laten spelen, omdat ze bijvoorbeeld alleenstaand zijn of plotseling in de knel komen met oppas. "Het is zelfs gebeurd dat ik even de fles moest geven", lacht Danique. De box is er voor kindjes tot anderhalf jaar.

De sportschool is inclusief, want ook non-binaire personen zijn welkom.