Archief
Thierry Schut

Arends en Abee toch niet naar World Expo, kosten deelname gehalveerd

Burgemeester Bouke Arends en wethouder Albert Abee reizen deze maand toch niet af naar Dubai, om daar namens Westland aanwezig te zijn bij de World Expo.

Dat hebben zij besloten naar aanleiding van de verscherpte coronamaatregelen in de Verenigde Arabische Emiraten, nu de besmettingen daar snel oplopen. Meerdere bedrijven en overheden, waaronder ook de handelsmissie van de minister van Landbouw, hebben inmiddels om die reden aangegeven niet meer fysiek deel te nemen aan de World Expo.

Arends en Abee wilden in Dubai tijdens de tuinbouwdagen 'duurzame contacten opdoen en het Westlandse bedrijfsleven te ondersteunen in zijn internationale ambities'. Er wordt nu gekeken naar de mogelijkheden om de bijeenkomsten in hybride vorm plaats te laten vinden, waardoor zij alsnog digitaal kunnen deelnemen.

De Westlandse reis naar Dubai zou 30.000 euro gaan kosten, daarover was in de gemeenteraad enige verdeeldheid. Nu de burgemeester en wethouder niet meer fysiek aanwezig zijn, zijn de kosten gehalveerd. Westland betaalt 10.000 euro als mede-organisator van de tuinbouwdagen. De overige 5.000 euro is nodig voor de ontwikkeling van een marketingtool, die mogelijk ook ingezet gaat worden op de Floriade in Almere later dit jaar.