Nipte nederlaag handballers Quintus tegen Sporting Pelt

De handbalmannen van Quintus hebben de thuiswedstrijd in de BeNe-League tegen het Belgische Sporting Pelt nipt verloren.

Na de 42-23 uitnederlaag afgelopen oktober, werd het nu slechts 24-25.

In de eerste helft bleef de score lang dicht bij elkaar, waarbij de gasten wel voor stonden; de marge was één of twee doelpunten. Tegen het einde van de eerste helft liep de score toch op naar een verschil van vier. Ruststand 10-14.

Na zo'n vijf minuten in de tweede helft was de marge verder opgelopen: 12-19. Quintus kwam echter sterk terug en had de score na ruim een kwartier spelen teruggebracht tot 19-21. Met nog vijf minuten te gaan stond het zelfs gelijk (23-23), maar daarna scoorde Sporting Pelt nog twee keer. De thuisploeg kon er daarna geen gelijkspel meer uitslepen.

Het was voor Quintus de eerste wedstrijd na een lange winterstop. Door het WK Handbal werd in januari grotendeels gespeeld en de wedstrijd van vorige week werd door coronabesmettingen afgelast.

Coach Jack van Lier vond dat Quintus de beste wedstrijd tot dusver speelde:

Dames winnen ruim bij Kwiek

De handbaldames van Quintus hebben na het midweekse verlies bij Venlo, gisteravond wel gewonnen van het lager geklasseerde Kwiek: 24-38.

De thuisploeg stond na een minuut of zes met 5-2 voor, maar Quintus kwam daarna terug. Hoewel de score in de eerste helft soms dicht bij elkaar lag, was de ruststand 15-18.

Na een kwartier in de tweede helft was de marge flink uitgebreid: 19-27 en daarna liep Quintus alleen maar verder weg.