Archief
WOS

WOS

Forse toename positieve tests in Maassluis

Er zijn in de afgelopen week in Maassluis ruim twee keer zoveel coronabesmettingen geregistreerd ten opzichte van een week eerder.

Dat blijkt uit gegevens van het RIVM. In het afgelopen week testten 1.496 inwoners van de stad positief op het longvirus, terwijl dat er een week eerder nog 681 waren.

Ook Westland (5.149 positieve tests) en Midden-Delfland (791) kennen opnieuw meer coronabesmettingen; de stijging betrof daar respectievelijk 63,8 en 47,6 procent. Totaal in de regio zijn er in week 5 van 2022 7.436 besmettingen geregistreerd, tegenover 4.360 in week 4.

Van de mensen die positief testen, belanden er uiteindelijk maar enkelen in het ziekenhuis. In de afgelopen week ging het om 9 mensen uit de drie gemeenten (cijfers van vandaag nog niet bijgewerkt, red.), tegen 11 een week eerder. Er zijn in 2022 nog geen overlijdensgevallen aan corona gemeld.

Bekijk de dagelijkse coronacijfers in ons dashboard.

De cijfers voor Hoek van Holland zijn in dit bericht niet meegenomen, omdat het RIVM alleen op gemeenteniveau registreert. GGD Rotterdam-Rijnmond komt op woensdag wel met weekcijfers voor het kustdorp.