Archief

Bewoners Ter Heijde alsnog betrokken bij voorrangsregeling op duinfietspad

Inwoners van Ter Heijde worden alsnog betrokken bij de voorrangsregeling op het duinfietspad dat 'bij de kanonnen' het dorp raakt.

Op 18 januari werden de Heijenaren totaal overvallen door de publicatie van een provinciaal besluit om nog dit voorjaar de voorrang op de Strandweg en de Karel Doormanweg te wijzigen ten gunste van de duinpadfietsers. De Heijdse belangenorganisatie stichting Hint had nota bene in februari 2020 nog de aankondiging ontvangen dat er "binnenkort" contact opgenomen zou worden.

De gemeente Westland zegt het ten zeerste te betreuren dat "onbedoeld de communicatie over het hoofd is gezien". De gemeente schrijft dit toe aan personele wisselingen en het online werken als gevolg van de coronacrisis.

"Gezien het voortraject hadden de inwoners van Ter Heijde en de stichting Hint in het participatietraject betrokken moeten worden. Het is juist de kennis van omwonenden die bijdraagt aan een beter begrip van het verkeersveiligheidsprobleem en de mogelijke oplossingen hiervan", verklaart Westland.

Afgelopen week heeft de stichting een gesprek gehad met de provincie Zuid-Holland. "De provincie heeft aangegeven zich te bezinnen op alternatieve mogelijkheden om de verkeersveiligheid te verbeteren", verklaart de gemeente. Westland en de provincie zijn hierover met elkaar in gesprek en zullen in een later stadium alternatieven met de stichting Hint bespreken, zo is beloofd.