Archief
Marja van der Ende

Marja van der Ende

Jan de Vreede (71) Fietsheld van het Jaar

Een vierkoppige jury heeft Jan de Vreede uitgeroepen tot Fietsheld van het Jaar. Oud-wethouder Karin Zwinkels is benoemd tot Fietsburgemeester. De verkiezing is een initiatief van Fietsersbond Westland.

De 71-jarige Jan de Vreede fietst vaak met een emmer en knijper door Naaldwijk en Honselersdijk om de boel schoon te houden. Verder verzorgt hij voor een aantal mensen de tuin, omdat zij dat zelf niet meer kunnen. Uiteraard komt en gaat de senior ook dan op de fiets. Hij volgt Sjaak van den Ende op, die vorig jaar werd uitgeroepen tot Fietsheld.

Karin Zwinkels uit Monster kreeg donderdag de ambtsketen van voormalig Fietsburgemeester Marja van der Ende omgehangen. Een Fietsburgemeester heeft contact met de gemeente, bedrijven en instellingen om de fiets onder de aandacht te brengen. Deze titel draag je twee jaar.

De jury bestond uit Pieter Varekamp (wethouder), Liesbeth Koornneef (directeur Vitis Welzijn), Rob Warmenhoven (directeur Westland Adviesgroep) en Ronald de Bruin (directeur De Bruin Fietsen)