Archief
Google Streetview

Google Streetview

Midden-Delfland wil snel actie op onveilige Maassluiseweg

Het college van burgemeester en wethouders van Midden-Delfland komt op korte termijn met voorstellen om de Maassluisweg in Maasland verkeersveiliger te maken.

De weg, en dan met name de kruispunten bij de Koningin Julianaweg en Oude Veiling, zijn al jaren onderwerp van discussie. Er gebeuren verhoudingsgewijs veel ongelukken. Als gevolg van de nieuwbouwontwikkelingen in de nabijgelegen wijk Wilgenrijk in de Dijkpolder in Maassluis wordt een verdere toename van verkeer verwacht. Dit kan de verkeersveiligheid verder verslechteren, mede vanwege de onoverzichtelijke fietsoversteekplaatsen.

Midden-Delfland had eerder met buurgemeenten Maassluis en Westland het verkeerskundig bureau Sweco opdracht gegeven onderzoek te doen naar een betere verkeersafwikkeling op en rond de A20 in het gebied tussen de Blankenburgverbinding en de aansluiting Maasdijk. Dat leverde echter vooral oplossingen op voor de middellange- en lange termijn, terwijl in Maasland snel actie nodig zou zijn. De enige geboden oplossing voor de korte termijn, het instellen van eenrichtingsverkeer op de Maassluiseweg, blijkt niet haalbaar. Er zijn bij een dergelijke maatregel namelijk ook forse aanpassingen aan het wegennet in Maassluis nodig en dat gaat in de miljoenen lopen. Maassluis wil die kosten delen, maar dat ziet het college van Midden-Delfland niet zitten.

Tijdens een gezamenlijke informatieavond van de twee gemeenteraden lieten raadsleden uit Midden-Delfland al weten dat het voor Maasland belangrijk is dat er nu een oplossing komt. Daarom dienden de zeven fracties in Midden-Delfland gezamenlijk een motie in. Daarin roepen zij het college op om te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om op korte termijn de verkeersafwikkeling en de verkeersveiligheid op de Maassluiseweg te verbeteren.

OGP-raadslid André Buitelaar voegde daaraan toe, dat deze maatregelen niet het eindstation moeten zijn, maar dat er samen met Maassluis nog wel moet worden gewerkt aan structurele maatregelen voor de lange termijn.

Verantwoordelijk wethouder Ten Have liet na het indienen van de motie weten, dat er inmiddels al een ambtelijke verkenning is gedaan naar kortetermijnmaatregelen. Gedacht wordt bijvoorbeeld aan een wegversmalling, waarbij het verkeer vanuit Maasland voorrang heeft ten opzichte van het verkeer vanuit Maassluis.