Archief
WOS

WOS

Fractievoorzitters bedanken burgemeester Rodenburg

De gemeenteraad van Midden-Delfland bedankt burgemeester Arnoud Rodenburg voor zijn inzet in de afgelopen achttien jaar.

Dat schrijven de zeven fractievoorzitters in een gezamenlijke verklaring. Rodenburg neemt per 1 juli van dit jaar afscheid, zo liet hij eerder vanavond weten. De fractievoorzitters noemen het een 'moedig en wijs' besluit.

In de verklaring blikken zij terug op de afgelopen achttien jaar. Rodenburg was op 1 juli 2004 de eerste Kroonbenoemde burgemeester van Midden-Delfland en op dat moment ook de jongste burgemeester van Zuid-Holland. "Hij heeft de jonge gemeente mede vorm en inhoud gegeven. Het beheer en het waarborgen van de toekomst van het laatste nog open veenweidegebied in het zuidwestelijk deel van de Randstad, is mede door zijn initiatieven beschreven in de Gebiedsvisie Midden-Delfland 2025." Ook wordt stilgestaan bij het feit dat Midden-Delfland in 2008 als eerste gemeente in Nederland het Cittaslow-lidmaatschap ontving.

"Arnoud Rodenburg hebben we ook leren kennen als een echte burgervader", vervolgen zij in de verklaring. "Bij feestelijke en mooie gebeurtenissen was hij betrokken, maar ook bij nare of droevige omstandigheden gaf hij publiekelijk of juist in de beslotenheid blijk van zijn betrokkenheid bij de inwoners, ondernemers en het maatschappelijk middenveld."

"Het werk in en van de gemeente is altijd gaande en houdt nooit op. Het is daarom moedig om na een lange ambtsperiode, waarin het werk en de mensen vertrouwd en bekend zijn, een andere weg in te slaan. Het is ook wijs en verstandig, want met deze staat van verdienste zullen zich ook nieuwe kansen en uitdagingen voordoen. Het is goed voor de persoon Arnoud Rodenburg en voor de gemeente om nieuwe impulsen te ervaren."

De fractievoorzitters zien tot en met 30 juni uit naar een constructieve en prettige voortzetting en afronding van de samenwerking met de burgemeester.