Archief
WOS

WOS

Exploitant wil op 'Elsenbosch' van 320 naar 440 arbeidsmigranten

De exploitant van het arbeidsmigrantencomplex Elsenbosch, op de grens van Naaldwijk en Honselersdijk, wil het aantal bewoners verhogen van 320 naar 440.

Daartoe is een vergunningaanvraag ingediend bij de gemeente Westland. Exploitant Homeflex verklaart dat toen Elsenbosch enkele jaren geleden aan de orde kwam, de gemeente Westland nog het zogeheten 'ontwikkelkader' hanteerde bij de huisvesting van arbeidsmigranten. Daarbij was toen sprake van een maximum van 350 personen per locatie.

De appartementen in Elsenbosch zijn even groot als die van een soortgelijk complex in Katwijk. Daar zijn per appartement vier personen gehuisvest en dat voldoet volgens Homeflex ruimschoots aan de normen die door de commissie-Roemer zijn gesteld. Volgens het bedrijf zijn er voldoende parkeerplekken voor 440 arbeidsmigranten, vooral ook omdat het overgrote deel zich per fiets verplaatst.

Het college van burgemeester en wethouders van Westland bestudeert de aanvraag. Wethouder Albert Abee hoopt zo spoedig mogelijk met een beoordeling te komen.