Archief
Pixabay

Pixabay

Westlandse Voice-kandidate: 'Alles wat ik zelf heb meegemaakt, komt weer boven'

Verdrietig, in de war én schuldig. Zo voelt de Westlandse ex-kandidate van 'The Voice of Holland' zich na het zien van de aflevering van 'Boos' donderdag op YouTube.

In het online-programma vertelden meerdere oud-kandidates en medewerkers over seksueel overschrijdend gedrag rondom The Voice of Holland. "Hoe kan je dit in godsnaam bij kinderen van 14 jaar oud doen?", reageert de kandidate uit onze regio bij mediapartner Omroep West. "Ik voel me zó schuldig dat ik niks gezien heb."
De Westlandse vertelde eerder deze week dat zij zelf tijdens de opnames van The Voice werd lastiggevallen door bandleider Jeroen Rietbergen. Hij zou onder meer hebben gezegd dat ze er "lekker neukbaar uitzag op televisie". In het programma werd bekend dat zij lang niet de enige is. Tegenover 'Boos' hebben 19 vrouwen zich uitgesproken over intimiderend grensoverschrijdend gedrag van Rietbergen.

"Ik heb het programma meerdere keren op pauze moeten zetten", vertelt de Westlandse geëmotioneerd. "Even koffie halen, een sigaretje roken, het greep me zo naar de strot." Voor haar waren de verhalen herkenbaar. '"Alles wat ik zelf heb meegemaakt, kwam weer boven." Zij meent dat de beschuldigingen over The Voice of Holland nog maar het begin van een beerput die opengaat. "Ik loop al wat langer mee in de muziekindustrie en ook al vóór de Voice heb ik dingen meegemaakt. Door de aflevering van 'Boos' voel ik opnieuw hoe heftig dit is geweest. Ik ga nu de tijd nemen om alles te verwerken."

'Waarom heb ik niks gezien?'

De oud-deelneemster vertelt dat ze de verhalen van deelneemsters aan Voice-kids het heftigs vond. Meerdere jonge meisjes uitten beschuldigingen tegen Marco Borsato, die van 2012 tot 2020 coach bij The Voice Kids was. Hij zou onder meer tijdens zijn jaarlijkse barbecue een meisje op haar billen betast hebben.
"Op dat moment brak ik", gaat ze verder. "Ik voel me ook ontzettend schuldig, loop sinds donderdag met een heel zwaar gevoel rond. Ik ben op die barbecues geweest. Waarom heb ik niks gezien? Zeker na wat ik zelf heb meegemaakt, had ik toch beter moeten weten." De Westlandse staat in nauw contact met de maker van 'Boos', Tim Hofman. "Ik heb hem mijn verhaal verteld, maar weet niet wat hij daar verder nog mee gaat doen."

Onderzoek loopt

Productiemaatschappij ITV liet eerder deze week weten dat de aantijgingen tot op de bodem moeten worden uitgezocht. "Onze prioriteit ligt bij het opbouwen van een compleet beeld van wat er is gebeurd. We willen iedereen die het slachtoffer is geworden van - of getuige is geweest van - ongepast gedrag rond The Voice of Holland, aanmoedigen om contact op te nemen met onze externe onderzoekers, die op vertrouwelijke basis met hen zullen spreken", aldus een woordvoerster van ITV.

De naam van de Westlandse deelneemster is bij de redactie bekend. Wegens privacyredenen wil ze anoniem blijven.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland