Archief

Genomineerde talenten, coaches en G-sporters bekend

De genomineerden voor de Westlandse sportprijzen in de categorieën Sporttalent, Sportcoach en G-sporter zijn vandaag bekend geworden.

Nadat eerder al duidelijk werd dat Yannick Rolvink kanshebber is voor de Lara van Ruijven talentenprijs, zijn nu ook de andere genomineerden in beeld. Het zijn wielrenner Menno Huising en handbalster Romée Maarschalkerweerd.

Huising won in 2021 het brons op het NK mountainbike (bij de nieuwelingen) en greep diezelfde plak op het NK wegwielrennen bij de junioren. De 17-jarige Wateringer mocht als kers op de taart ook nog eens meedoen aan het EK wegwielrennen en het EK veldrijden, waar hij na een knappe inhaalrace op de vijfde plek eindigde.

Maarschalkerweerd deed deze zomer mee aan het EK Handbal voor speelsters tot 17 jaar. De Naaldwijkse werd daar met Oranje Nederlands kampioen en bovendien verkozen tot beste cirkelspeelster van het toernooi.

Coaches

In de categorie Beste Sportcoach is dit keer gekozen voor trainers die op lokaal niveau actief zijn, omdat zij ondanks de beperkende maatregelen toch in staat waren hun sporters optimaal te laten renderen. Voor professionele coaches werden faciliteiten gecreëerd door de overheid. De eerste nominatie was al bekend: werptrainer Marco Bronswijk van Olympus '70. Clubgenoot en loopcoach Niko Zuidema is eveneens een kanshebber. Hij is onder andere trainer van Kenan Turegun, die veel progressie maakte bij het hordelopen en tweede werd bij de nationale C-spelen.

De laatste genomineerde is Mark Stijger van wielervereniging Westland Wil Vooruit. Hij is coach van de nieuwelingen en junioren, waaronder ook talent Huising. Stijger heeft met zijn ploeg drie nationale titels binnengesleept: bij het baanwielrennen, de wegwedstrijd en het tijdrijden.

G-sporters

Als laatst zijn ook de twee genomineerde G-sporters bekend geworden. Het gaat om twee wielrenners: Celine de Vreede en Jesse Flikweert. De Vreede haalde bij het NK voor ID-renners (renners met een zogenoemde Intellectual Disability) goud bij zowel de wegwedstrijd als in de tijdrit. Flikweert werd bij de junioren Nederlands kampioen in de tijdrit, maar haalde zilver in de wegwedstrijd.

Later wordt nog bekend wie naast Ruben Rolvink de kanshebbers zijn voor de prijs van Beste Sportman in Westland. Alle genomineerden zijn de komende weken nog te zien op tv bij de WOS. Op donderdag 27 januari worden alle prijzen uitgereikt tijdens het Westlands Sportgala in WestlandTheater De Naald. De uitreiking wordt live uitgezonden bij de WOS.

Categorieen:
Nieuws Sport Westland