Archief
Gemeente Westland

Ook Leerdam en De Zoete genomineerd als 'Beste Sportvrouw'

Schaatsster Jutta Leerdam en wielrenster Mylène de Zoete zijn, net als Arantxa Rus, genomineerd voor de titel Beste Sportvrouw van Westland in 2021.

Dat heeft de gemeente Westland bekendgemaakt. De nominaties zijn gebaseerd op de sportprestaties van 1 december 2020 tot en met 31 december 2021.

Leerdam werd in die periode onder andere Europees kampioene op de Sprint en Nederlands kampioene op de 500 en 1.000 meter. De inmiddels 23-jarige 's-Gravenzandse veroverde tussendoor ook nog een zilveren plak op de 1.000 meter bij de WK Afstanden en het brons op de 1.500 meter bij de NK Afstanden.

De eveneens 23-jarige De Zoete, afkomstig uit Naaldwijk, is als wielrenster zowel actief op de weg als op de baan. Op de weg sprintte ze in mei naar de derde plaats in de vijfde etappe van de Ronde van Valencia. Op de baan behaalde ze brons op de achtervolging bij het EK Baanwielrennen voor beloften en een derde plaats op de koppelkoers bij een wedstrijd in Tsjechië.

Eerder werden in een tv-uitzending bij de WOS ook al de nominaties bekend van Ruben Rolvink (Sportman), Yannick Rolvink (Sporttalent), Marco Bronswijk (Sportcoach) en dus Arantxa Rus (Sportvrouw).

De winnaars worden bekend tijdens het Westlands Sportgala in WestlandTheater De Naald op donderdagavond 27 januari. De uitzending is live te volgen bij de WOS.