Archief
Signbiblio

Gemeente verbreekt contract met Westlandse Schaapskudde

De gemeente Westland doet geen zaken meer met Pieter Dekker van de Westlandse Schaapskudde.

Westland is niet tevreden over de manier waarop de herder te werk ging. Zo gebeurde dat volgens de gemeente zonder overleg, werden afspraken over het begrazen van gemeentegronden niet nagekomen en ontstond schade als schapen uitbraken. Pieter Dekker noemt het verbreken van het contract 'teleurstellend'.

De Westlandse Schaapskudde was onder andere actief in de Zwethzone in Wateringen, aan de Van Ruyvenlaan in Poeldijk en op de Waellandweg in Monster. Westland wil doorgaan met natuurlijk begrazen, maar zal dan geen zaken meer doen met Dekker. De klus wordt onderhands aanbesteed.

Op dit moment lopen nog wat schapen van Pieter Dekker verspreid door Westland. Binnenkort vertrekken deze naar de stal aan de Vierschaar in Naaldwijk, omdat de lammertijd er weer aankomt. Wat er daarna met de beesten gebeurt is nog niet bekend. Een deel zal naar de slacht gaan.

Veroordeling

Vorig jaar kwam Pieter Dekker in het nieuws, toen de rechter hem een voorwaardelijke straf oplegde. Hij werd schuldig bevonden aan het verwaarlozen van zijn schapen, runderen en wolvarkens. Dekker kwam er goed vanaf, want de voorwaardelijke geldboete van 10.000 euro moet hij alleen betalen als hij opnieuw de fout in gaat. De schaapsherder is in deze zaak in hoger beroep gegaan.

Categorieen:
Nieuws Duurzaam Westland