Archief
WOS

WOS

Den Haag steekt geld in Varend Corso, route naar Hofstad waarschijnlijker

De kans dat het Varend Corso dit jaar voor het eerst koers zet richting Den Haag is een stuk groter geworden. Het Haagse gemeentebestuur steekt namelijk eenmalig 25.000 euro in het evenement.

Onder voorbehoud van vergunningen en coronabeperkingen zal de stoet versierde boten op zondag 26 juni door de Hofstad varen.

Afgelopen oktober had de organisatie van het Varend Corso al een voorlopige route gepresenteerd, waarbij de zondag was gereserveerd voor Den Haag. "We gaan met veel trots laten zien waar het Westland voor staat: gezonde en prachtige producten, banen die voor het oprapen liggen en internationaal toonaangevende glastuinbouw", laat corsovoorzitter Rob Baan weten.

Het plan is om op donderdag 23 juni te varen naar Maassluis waar een Korenfestival zal zijn. De volgende dag wordt koers gezet richting Vlaardingen, Schipluiden en Delft. Daar zal het 's avonds ook feest zijn en blijven de boten 'overnachten'. Op zaterdag 25 juni volgt het rondje Westland en de zondag gaat men naar Den Haag.

Het Varend Corso werd door de coronacrisis in 2020 en 2021 afgeblazen. Het thema is Finally Showtime.

Verslag van de startbijeenkomst afgelopen oktober: