Archief
WOS

WOS

Varend Corso in laatste weekend juni, op zaterdag door Westland

Het Varend Corso vaart volgend jaar in het laatste weekend van juni door de regio. Op de zaterdag zal de botenparade door Westland trekken.

Dat vertelde voorzitter Rob Baan vanavond op de startbijeenkomst in het World Horti Center in Naaldwijk. Als Den Haag groen licht geeft, vaart de stoet ook daarheen.

Het evenement zal voortaan in het eerste weekend na de langste dag van het jaar zijn. "Dan is de zomervakantie nog niet begonnen en kan iedereen meegenieten", zo vertelde Baan. De terugkeer van de Westlanddag op zaterdag komt 'na grote druk'. Niet alleen van sponsoren, ook van deelnemende boten en het publiek langs de kant.

Artikel gaat verder onder de video.

Route

Het idee is om op donderdag 23 juni te varen naar Maassluis waar een Korenfestival zal zijn. De volgende dag wordt koers gezet richting Vlaardingen, Schipluiden en Delft. Daar zal het 's avonds ook feest zijn en blijven de boten 'overnachten'. Op zaterdag 25 juni volgt dus het rondje Westland en de dag daarna wil men naar Den Haag. Alleen heeft het gemeentebestuur van de Hofstad nog geen akkoord gegeven. Mogelijk volgt in december een besluit. Als er dan geen witte rook is, blijft het evenement beperkt tot drie dagen. "Zo kunnen wij de laatste dag eraf knippen." Ook is weer een kindercorso aangekondigd.

Nieuw dit jaar is een wedstrijdelement voor studenten bloemsierkunst: blooming battle. Zij moeten de mooiste creaties van bloemen, planten, groenten en fruit maken. De deelnemers van deze wedstrijd komen uit Naaldwijk, Rijswijk en Aalsmeer.

Het Varend Corso werd door de coronacrisis in 2020 en 2021 afgeblazen. Het thema is Finally Showtime.

WOS