Archief
WOS

Vluchtelingenopvang afhankelijk van vinden huisarts

Pas als er een huisarts gevonden is voor de medische zorg van vluchtelingen, kan Maassluis de eerste groep ontvangen.

Dat zegt locatiemanager Ali Honar van de vluchtelingenboot. Het cruiseschip ligt nu bijna twee weken in de buitenhaven van de stad aangemeerd.

Het schip - de Lady Anne - kan maximaal 70 vluchtelingen herbergen. De noodopvang is nodig, omdat het te druk is in het aanmeldcentrum in Ter Apel. Daarom deed het kabinet eerder een beroep op gemeenten in het land om voor de duur van maximaal 8 weken een aantal vluchtelingen noodonderdak te bieden.

De hotelboot is van alle gemakken voorzien. Zo is er een ontspanningsruimte, een restaurant en zijn er hutten met maximaal twee bedden. Kinderen zijn niet welkom, want dat is op het water te gevaarlijk. De groep zal daarom uitsluitend uit mensen van 18 jaar en ouder bestaan.

Raadsleden, omwonenden en bedrijven in de buurt van de buitenhaven krijgen deze week rondleidingen op de hotelboot aangeboden. Volgens wethouder Sjoerd Kuiper van Maassluis werd dat erg op prijs gesteld. Hij hoopt volgende week de eerste groep vluchtelingen te verwelkomen, mits natuurlijk een huisarts gevonden is.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis