Archief
WOS

WOS

Onbekenden zetten slijptol in lantaarnpaal met politiecamera: 'Vervelende situatie'

In Maasdijk is op oudejaarsdag geprobeerd een lantaarnpaal met daaraan een politiecamera omver te halen. "Een vervelende situatie", aldus een politiewoordvoerder. Er loopt een onderzoek.

In tegenstelling tot de jaarwisseling van 2020-2021 bleef het deze keer relatief rustig in Maasdijk. Toch was er een incident waar de politie vandaag met de gemeente Westland over spreekt.

Bovenin een lichtmast aan de Tuindersweg hing een politiecamera om het grasveldje in de gaten te houden. Daar liep het vorig jaar namelijk uit de hand en werd de vrijwillige brandweer van het dorp met vuurwerk bekogeld.

Om te voorkomen dat het opnieuw mis zou gaan, hield een politiecamera toezicht. Onbekenden probeerden op oudejaarsdag met vuurwerk de lantaarnpaal omver te halen. Toen dat geen effect had, werd een slijptol ingezet. Een omwonende en ingehuurde particuliere beveiligers kwamen op het geluid af en werden vervolgens met vuurwerk bestookt vanaf de andere kant van het veldje. Het gevolg: brandwonden.

De politie heeft de zaak in onderzoek. De camerabeelden worden uitgelezen en vandaag is er overleg met de gemeente Westland. Mogelijk volgt daarna aangifte van vernieling van de lantaarnpaal. De beschadigde lichtmast is afgeplakt en met een stuk hout gespalkt.

Aan het Slangekruid in Monster, waar vorig jaar zwaar vuurwerk werd afgestoken, zou het afgelopen jaarwisseling rustig zijn gebleven.

Categorieen:
Nieuws 112 Maasdijk Westland