Archief
112 Maassluis

‘Welke Maasdijkers misdroegen zich tijdens jaarwisseling?’

Burgemeester Arends van Westland wil heel graag weten, welke Maasdijkers tijdens de afgelopen jaarwisseling fors over de schreef zijn gegaan.

"Ik roep alle inwoners van Maasdijk op: houdt u zich niet stil; als u een naam weet, geef die dan door. Dan zal ie tijdens de komende jaarwisseling u niet tot last zijn", zei Arends donderdagavond in een commissievergadering van de gemeenteraad.

De brandweer heeft aangifte gedaan van het gooien van zwaar vuurwerk richting haar manschappen in Maasdijk. De burgemeester kan er met zijn pet niet bij, dat mensen het in hun hoofd halen om hun dorpsgenoten dit aan te doen. Bureauchef Wendy van de Spijker van politie Westland meldde in de commissievergadering, dat er tot dusver in Maasdijk geen aanhouding is verricht naar aanleiding van de gebeurtenissen tijdens de jaarwisseling.
Arends merkte overigens op, dat er bij de brandweer van Maasdijk geen enkel onbegrip is over het optreden van de politie.

Monster
Aan de orde kwamen ook de ongeregeldheden in Monster, in de omgeving Slangekruid/Golfslag. Daar is in elk geval wel bekend vanuit welke woningen mensen zich hebben misdragen door zwaar vuurwerk te gooien. Tegen de bewoners van die woningen zullen door de burgemeester zogeheten bestuurlijke maatregelen worden genomen in de aanloop naar de volgende jaarwisseling.

Arends verwees in dat verband naar de ontwikkeling in Honselersdijk, waar zich gedurende opeenvolgende jaren veel incidenten voordeden in de omgeving van de Nachtegaalstraat. Daar zijn in de aanloop naar de jongste jaarwisseling maatregelen genomen, waaronder gebiedsverboden, om te bereiken dat het aanzienlijk rustiger zou blijven.