Archief
HET Architectenbureau

HET Architectenbureau

Ontwikkelaar 'De Harmonie' failliet verklaard

De komst van een nieuw appartementencomplex op de hoek van de Dijkweg en Verdilaan in Naaldwijk is nog meer onzeker geworden.

Ontwikkelaar Tetteroo Bouw en Projectontwikkeling is op dinsdag 21 december failliet verklaard door de Haagse rechtbank. Het bouwbedrijf had al langer te maken met financiële problemen.

Een curator onderzoekt de mogelijkheden voor een eventuele doorstart en de verkoop van bepaalde onderdelen van het bedrijf. Het kan dus zijn dat een nieuwe ontwikkelaar het Naaldwijkse project 'De Harmonie' overneemt, maar daarover is op dit moment nog geen duidelijkheid.

Om de komst van het appartementencomplex op de voormalige Harmonie-locatie is veel te doen. Omwonenden en erfgoedverenigingen vinden dat het gebouw te massaal is en qua uitstraling niet past in de rest van het historische dorpscentrum. In februari dit jaar ging de gemeenteraad van Westland met 22 stemmen voor en 17 tegen akkoord met de ontwikkeling van het gebouw. De Historische Vereniging Naaldwijk-Honselersdijk is bij de Raad van State in beroep gegaan tegen dit raadsbesluit. Die zaak moet nog op zitting komen.

Tetteroo was betrokken bij meerdere bouwprojecten in de Randstad, alle met een omvang tussen de 50 en 500 woningen. Door het faillissement ligt nu bijvoorbeeld ook de bouw van een appartementencomplex in Alphen aan den Rijn in de eindfase stil, zo meldde mediapartner Omroep West eerder.