Archief
WOS

WOS

Klussen, klussen en nog eens klussen: Westlands duo bouwt eigen escaperoom

Westlanders Nick Zwinkels en Carlos van Paassen vertellen hun vrienden al jaren heel geheimzinnig over 'het project'.

Nu treden ze eindelijk naar buiten met iets concreters: sinds twee weken hebben ze de sleutel van de ruimte in Naaldwijk waar ze hun eigen escaperoom gaan bouwen.

'Westcapeland' komt in het oude postkantoor in het centrum van Naaldwijk en heeft tuinbouw als thema. Maar er moet nog heel veel gebeuren, dus alle vrije uurtjes gaan in de verbouwing zitten, maar dat vinden de mannen niet erg, omdat ze het als hobby zien.

De Westlanders zitten antikraak in het pand en kunnen zo tijdelijk kijken of ze het leuk genoeg vinden om een escaperoom te hebben en te houden. Een escaperoom is een kamer waar je met het oplossen van puzzels, raadsels en sommen een weg naar buiten moet vinden. Overal liggen aanwijzingen die je dichterbij de oplossing en daarmee de uitgang brengen.

Tekst gaat verder onder de video.

In deze ruimte gaan de ontsnappers op excursie naar een tuinder. "En zoals iedereen weet, heeft elke tuinder zijn eigen geheimpjes", zegt Zwinkels, net als Van Paassen opgegroeid met een tuinbouwbedrijf.

De mannen zijn nu twee weken bezig en hebben nog even nodig voor de afronding. Eind deze maand hopen ze dat een groep de puzzels kan testen. Als alles goed gaat, kan 'Westcapeland' dan in de tweede helft van januari open.