Archief
WOS

WOS

'Snel renovatie De Veiling afronden'

Een meerderheid van de gemeenteraad wil niet wachten op het afsluiten van een nieuwe huurovereenkomst met Stichting de Leuningjes. Op korte termijn moet begonnen worden met het opknappen van de kleine zaal van De Veiling in Poeldijk.

Komende dinsdag komen de lokale partijen GemeenteBelang Westland, LPF Westland en Westland Verstandig in de raadsvergadering met een motie met die strekking. De drie fracties hebben een meerderheid in de raad. Het college van B en W heeft al een voorgesteld om voor de renovatie van de kleine zaal 660.000 euro beschikbaar te stellen. Maar wethouder Van der Stee zei in een commissievergadering vorige maand, dat er eerst een nieuwe huurovereenkomst met de stichting afgesloten moet worden. Dan kan er direct met de werkzaamheden begonnen worden.

Over die huurovereenkomst liggen college en stichting echter met elkaar overhoop, al hield de wethouder het in de commissievergadering op een misverstand en verschil in interpretatie. De stichting betaalt nu een symbolisch bedrag, maar volgens het college moet dat uit oogpunt van gelijke behandeling worden verhoogd. Ook moet er net als bij andere complexen een limiet aan commerciële activiteiten komen, iets dat het stichtingsbestuur niet ziet zitten.

Het afronden van de renovatie van De Veiling dreigt dus vertraagd te worden. Dat willen de drie lokale partijen voorkomen. Ze stellen dat het meer dan gewenst is de inmiddels jarenlange voortslepende herstel- en renovatiewerkzaamheden van De Veiling op korte termijn daadwerkelijk af te ronden. Dat moet dan maar parallel aan de gesprekken over de huurvoorwaarden en de huuroveeenkomst.