Archief
Google Streetview

Woningen Schuurhof blijven behouden

De woningen in de Schuurhof in Maassluis blijven toch behouden.

Dat hebben de gemeente en corporatie Maasdelta afgesproken in de nieuwe prestatieafspraken voor 2022. Eerder werd er nog gesproken over sloop van de zeventig woningen, maar dan blijven er mogelijk niet voldoende betaalbare seniorenwoningen over.

Wel gaat Maasdelta bekijken hoe het woongebouw opgeknapt en verduurzaamd kan worden. Zo blijft het in de toekomst aantrekkelijk om hier te wonen. De bedoeling is om in 2023/2024 energiebesparende maatregelen in de woningen aan te brengen.

Meer woningen Burgemeester Zaneveldstraat

Er zijn ook afspraken gemaakt over de afronding van de Burgemeesterswijk. De twee flats in de Burgemeester Zaneveldstraat, samen goed voor 248 woningen, worden daar gesloopt. Daar komen 290 nieuwe woningen voor terug, waar er eerder nog werd uitgegaan van 260 woningen. Afgesproken is dat de helft van de woningen in de sociale huursector komt. Er wordt nog bekeken of er daarnaast 10 procent middeldure huur kan worden ontwikkeld en 10 procent goedkope koop.

Verder is duidelijk geworden dat de locatie bij de katholieke kerk aan de Petrus Kockstraat niet wordt bebouwd, maar wordt vrijgehouden voor parkeren en evenementen. Ter compensatie levert de gemeente grond voor 29 nieuwbouw koopwoningen. Van deze 29 koopwoningen komen er 12 op de voormalige schoollocatie aan de Mgr. Bekkerslaan en 17 op het voorzieningenveld (fase 2) in de Burgemeesterswijk.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis