Archief
Google Streetview

Maasdelta levert in 2021 149 nieuwe woningen op in Maassluis

Woningcorporatie Maasdelta levert volgend jaar in Maassluis 149 woningen op, maar er worden tegelijkertijd ook 171 woningen gesloopt.

Dat blijkt uit de prestatieafspraken die zijn gemaakt met de gemeente Maassluis en huurdersvereniging VBBM. De nieuwe woningen komen in de wijk Het Balkon (23), Cats-/Huijgenstraat (48), Lelyterrein (14) en PC Hooftlaan (14). Gesloopt wordt op de locatie De Vliet, Roemer Visscherstraat en de Bekkerslaan.

De prestatieafspraken sluiten aan bij de Woonvisie van de gemeente en het nieuwe Ondernemingsplan 2021-2025. Belangrijkste doel is om te zorgen voor voldoende betaalbare en duurzame woningen. Dat is ook nodig, vanwege de grote vraag naar woningen.

Het komende jaar maken Maasdelta en de gemeente ook concrete afspraken over de afronding van de Burgemeesterswijk. Daar is het de bedoeling om twee flats, samen goed voor 248 woningen, in de Burgemeester Zaneveldstraat te slopen. Daarvoor in de plaats moeten 260 nieuwe woningen verschijnen.

Verder wordt ingezet op kwetsbare doelgroepen. Zij moeten naast een geschikte woning ook voldoende zorg- en welzijnsmogelijkheden in de stad vinden. Gekeken wordt bijvoorbeeld of het concept 'Zonneburcht en De Tweemaster' ook op andere locaties kan worden toegepast. Hierbij kunnen bewoners in een aangrenzend verpleeghuis terecht voor zorg- en welzijnsvoorzieningen.

Categorieen:
Nieuws Economie Maassluis