Archief
Heulse Aanpak

Bakker Bom Plantsoen onthuld in Kwintsheul

Het nieuwe plantsoen op de hoek van de Kerkstraat en de Vorkotterstraat in Kwintsheul heeft een naam gekregen: het 'Bakker Bom Plantsoen'.

Het plantsoen ligt sinds eerder dit jaar op de plek waar vroeger bakker Bom was gevestigd. Eind 2016 werden de woningen op die locatie gesloopt, nadat buurtbewoners uit vrees voor brandstichting tijdens de jaarwisseling daarop hadden aangedrongen.

In 2017 werd een vergunning voor de bouw van een appartementencomplex door de gemeente afgewezen. Voornaamste reden was dat het te dicht op de Kerkstraat was gepositioneerd. Uiteindelijk kocht de gemeente de grond van de projectontwikkelaar, maar verder dan een grasveldje dat in de loop der tijd door onkruid werd overwoekerd, kwam het niet. De Heulse Aanpak nam daarom het initiatief voor een mini-parkje.

Het plantsoen bleef lange tijd naamloos, maar daar is nu dus verandering in gekomen. Tot vandaag. Het naambord is vanmorgen om 11.00 uur onthuld in aanwezigheid door Marcel Bom, kleinzoon van Henk Bom: de eerste bakker op die locatie. Er waren drie generaties van de familie aanwezig.

Categorieen:
Nieuws Kwintsheul Westland